تلاش ایالت متحده آمریکا برای دستیابی به اینترنت کوانتومی
در سال گذشته محققان اتریشی با ثبت رکورد سفر ۵۰ کیلیومتری نور و ماده به صورت درهم تنیده، پایه و اساس تحقق اینترنت کوانتومی را بستر سازی نمودند.دنیای به ظاهر ابهامی و در باطن واقعی مکانیک کوانتومی که خود ترکیبی از خیال و واقعیت است این پتانسیل راداردکه روزی یک اینترنت سریعتر و مطمئن تر ایجاد نماید.
در آزمایشات این گروه از محققین ،گروه موفق شد تا یک فوتون درهمتنیده با یک یون در یک فیبر نوری را به کانالی به طول ۵۰ کیلومتر منتقل و در آن جابجا کند.همچنین در بهمن سال گذشته محققان وزارت انرژی آمریکا ،در ایالت ایلینوی با همکاری دانشمندان دانشگاه شیکاگو در یک حلقه کوانتومی ۵۲ مایلی ذرات فوتون را در هم تنیده و موفق شدند یکی از طولانی ترین شبکه های کوانتوم محور در آمریکا را توسعه و بسازند.
ولی در فاز جدید ، وزارت انرژی آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد شبکه مذکور را طی برنامه کوتاه مدتی به یک بستر آزمایشی ۸۰ مایلی و ۳ گره تبدیل کند.
رسیدن به این فناوری جدید نیازمند توسعه و ساخت فناوریهای زمینه دیگری در حوزه مکانیک کوانتومی و تجهیزات عملگر بر مبنای آن خواهد بود. در این زمینه دکتر رابرت جی زیمر مدیریت دانشگاه شیکاگو در در مصاحبهای اعلام نموده که این پژوهش در حقیقت حوزه جدیدی از مطالعات را به وجود میآورد که در کنار آن گروههای عملی تازهای برای کاربردیسازی دانش ایجاد شده در حوزه کوانتوم ایجاد شوند و بتوانند مفاهیم تازهای به فناوریهای پیشرفته در این حوزه و کل زندگی بشر بخشند.

درهمتنیدگی کوانتومی میگوید در سامانههای مرکب با وضعیتهایی روبرو میشویم که در آن اجزای کل سامانه دارای هیچ ویژگی منحصر به فردی نیستند. در واقع در این سامانهها تنها مجموعه کل است که میتواند دستهای از ویژگیها را به خود اختصاص دهد. به زبان ساده و به عنوان اولین مثال تاریخی، درهمتنیدگی، جفت شدن خواص مکانیکی دو ذره است، ذراتی که پیشتر با یکدیگر در تقابل و اندرکنش بوده و سپس ازیکدیگرجدا شدهاند.
طی سالهای اخیر در دنیای واقعیت وعمل، دانشمندان موفق به اثبات این نظریات شده و توانستند در هم تنیدگی برای ذراتی همچون فوتونها را ایجاد کنند؛ البته میتوان گفت که این پدیده قابلیت تحقق در تقابل بین الکترونها و حتی مولکولها را نیز دارد. این اندرکنش فیزیکی مربوط به خواصی نظیر مکان، تکانه، اسپین، قطبش و غیره است، به گونهای که با تعیین هر یک از خواص برای یکی از دو ذره همان خاصیت در دیگری تعیین میشود.
به عبارت دیگر هر یک از ذرات جفت شده به خوبی توسط حالت کوانتومی مشابه توصیف میشوند.اینترنت کوانتومی میتواند امکان انتقال سریع دادهها به سراسر جهان را به شکل به مراتب ایمنتر و البته سریعتر فراهم کند. از این گذشته، اگر یک هکر سعی کند در یک پیام مداخله کند، به راحتی شناسایی میشود.
گام جدید چینی ها در تحول دنیای اینترنت

پیشنهاد جدید چین به کمک کمپانی های بزرگی همچون هواوی در زمینه ایجاد ارتباط سریع تر و امن تر و منعطف تر مطرح شد.
طبق این گزارش در پی ایجادشبکه اینترنی جدید که سرعت ان به حدی باشد تا یک هواوگرام زنده را در تماس تصویری با افراد دیگر روی فضا نشان دهد ،که توسط CNEI اعلام شده است، علاوه بر اینکه قابلیت هولوگرام نیاز به حجم وسیعی از داده ها برای انتقال تصاویر سه بعدی و بستر سخت افزاری مناسب برای پیاده سازی آنهاست، مشکل اصلی در بخش انتقال داده است و برنامه مذکور ارائه شده جهت رفع این مشکل مطرح گردید.
اولین ابداع کننده شبکه جدید شرکت Futurewei Technologies می باشد. شبکه مذکور باید بتواندبستر امنیت را به حدی برساند که حملات DDos که موجب تخریب و سرریز مسیرهای دسترسی به وب سایت ها می باشد را مسدود کند.همچنین به حدی پاسخگو باشد که یک کاربر بتواند خودرویی خودران را از راه دور کنتر کند و یا زمینه دستوراتی جهت اعمال تغییرات را فراهم آورد.
طرح مذکور با عنوان NEW IP در جلسه ۲۰۱۹ اتحادیه بین المللی ارتباطات از راه دور، برای گفتگوهای کشور ها حول موضوع اینترنت ارائه گردید.این طرح بزرگ چیی پشتیبانانی همچون:
شرکت هواوی ، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین ، بازوی تحقیقاتی هواوی در آمریکا به نام Futurewei T echnologies ،سه اپراتور اصلی این کشور به نام های China Unicom _ China Mobail و China Telecom دارد.
بزرگترین تراشه پردازنده کوانتومی دنیا با اتم های مصنوعی
محققان دانشگاه MIT تراشه پردازنده کوانتومی را تولید کرده که قدمی نو در مسیر ساخت رایانه های قدرتمند تر کوانتومی است.خبر بسیار مهمی که می تواند آینده فناوری را بهبود و ارتقا بخشد.
طبق اخبار حاکم محققان MIT روشی برای تولید و یکپارچه سازی اتم های مصنوعی یافته اند . در این روش ، اتم های مصنوعی به وسیله استفاده از مدار فوتونی،روی لایه ای بسیار نازک از الماس ساخته شده اند.این بزرگترین تراشه کوانتومی در این نوع به شمار می رود.

آقای دیرک انگلاند از موسسه فناوری ماساچوست و همکارانش با استفاده از این روش ابداعی ذکر شده ،توانستند یک سیستم ۱۲۸ کیو بیتی بسازند که بزرگترین تراشه یکپارچه اتم مصنوعی_ فوتونیکی است.
طبق اعلامات آقای انگلاند : برای تولید یک رایانه کوانتومی به میلیون ها پردازنده کوانتومی نیاز است و حالا این تحقیق جدید روشی نوین برای ارتقای تولید این دست از پردازنده ها را به جهانیان ارائه می کند.
در ۲۰ سال گذشته مهندسی کوانتوم همواره دید و برنامه ما بر این بوده است که بتوانیم سیستم های مصنوعی کیوبیتی را بسازیم که بتوانند ، با ایجاد مدارات مجتمع الکترونیکی قابل قیاس می باشد.
افزایش سرمایه گذاری در زمینه هوش مصنوعی
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از توسعه فناوری هوش مصنوعی در معاونت علمی و فناوری دنبال میشود،یک فناوری پیچیده و کاربردی که امید می رود با تلاش زیست بوم فناوری و نواوری در کشور گسترش یابد.ستاد هوشمندی وتوسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال با همین هدف به دنبال افزایش پنچ برابری سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی در این صنعت است.
هوش مصنوعی یک فناوری پیچیده با کاربردی ساده است که توسعه آن برای هر کشوری ضروری است،در حال حاضر در ۶۰ کشور ،سندی ملی برای توسعه آن تنظیم شده است.کشورهای ویتنام ،اندونزی، تایلند، چین ، آمریکا، برزیل، فرانسه ،انگلستان ،لهستان و ایتالیا در این حوزه از پیشتازان توسعه هوش مصنوعی می باشند و دارای بیشترین میزان استفاده از این فناوری هستند.حجم اقتصادی این فناوری در دنیا تا ۲۰۳۰، بیش از ۱۶ تریلیون دلار برآورد شده است که یک سوم بازار فعلی جهان را پوشش می دهد.
طبق پیش بینی های فعلی تا سال ۲۰۳۰ ، ۴۷% از کل جایگاه های شغلی دنیا به صورت اتوماسیون و بدون حضور انسان به روند خود ادامه خواهند داد.
چنانچه به دنبال تعریف این شاخص باشیم، در هر حوزه با رویکرد شبه سازی هوش انسانی مواجه خواهیم شد،دسته بندی های فعلی حاکی از دو نوع: هوش مصنوعی ضعیف یا Narrow AI که در مسیر تعریف شده اقدام به عمل می نماید و نسبت به هوش انسانی ، از ابتدایی ترین مراحل هوش انسانی نیز ساده تر عمل می کند و نوع دوم تحت عنوان هوش مصنوعی عمومی یا Artificial General Intelligence بسیار شبیه هوش انسانی عمل میکند چنانچه که می تواند از توانایی های خود در حوزه های مختلف و برای حل مسائل مختلف استفاده کند.
تعریف ساده تر از هوش مصنوعی
از آن با عنوان هوش ماشینی هم یاد می شود.به هوشمندی نشان داده شده توسط ماشین ها در شرایط مختلف گفته می شود. یعنی سامانه هایی که می توانند رفتاری مشابه با رفتار هوش انسانی بروز دهند.
مانند : درک در شرایط پیچیده ، شیوه های استدلالی انسانی ، شبه سازی فرایند های تفکری ، تحلیل و بررسی مسائل پزشکی و پاسخ موفق به سایر موارد تعریف شده دانست.