ابررایانه ، به رایانه های پیشرو در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان اطلاق می شود. طبق آخرین اخبار حاضر آمریکا و ژاپن در صدر توسعه آفرینان این زمینه می باشند.
مطالعه بیشتر در خصوص ابررایانه ها :
استفاده های عمومی از ابررایانه ها
کاربرد ابر رایانه ها
برای حل محاسبات سنگین و سخت و غیر قابل دست یافتنی مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از آن ها در مسائلی همچون :
هواشناسی، شبیه سازی فیزیکی ، تحقیقاتی در زمینه اقلیمی ، فیزیک کوانتوم و مدل سازی مولکولی است.

ارائه ابررایانه پر سرعت موسوم به ابر رایانه "فوگاکو" توسط سازندگان ژاپنی :
به گفته سازندگان فوگاکو تاکنون هیچ ابررایانه ای نتوانسته بود در رتبه بندی ۵۰۰ برتر در صدر سه جدول قرار بگیرد.فوگاکو در این رتبه بندی به امتیاز ۴۱۵٫۵۳ پتافلاپس دست یافته است.گزارشات حاکی از ان است که فوگاکو برنامه تحقیقاتی شبه سازی بر روی کووید ۱۹ ، شیوع آن و چگونگی مقابله با همه گیری ان را در دستور کار خود دارد.فوگاکو را گروه تحقیقاتی رایکن و شرکت فناوری فوجیتسو با استفاده از فناوری شرکت آرم ساخته اند.
ناسا و ابر رایانه " Aiken " :
از سوی دیگر ناسا از ابر رایانه جدید خود در سیلیکون ولی رونمایی کرد. این ابررایانه که Aiken نام دارد دارای طراحی ماژولی است و طبق همین شاخص برق کمتری مصرف می کند و همچنین دارای سرعت بالای حل محاسبات می باشد.این ابررایانه می تواند شبیه سازی هایی را با سرعت ۳٫۶۹ پتافلاپ به انجام برساند و همچنین دارای ۲۲۱ترابایت حافظه ذخیره می باشد و به وسیله یک سیستم ۸۶۰۰ HPE SGI فعال میشود.
آمریکا و سریعترین رایانه با نام " فرانتی یر"
همچنین تا سال ۲۰۲۱ “فرانتی یر” سریع ترین رایانه جهان که ۵۰ برابر سریعتر از ابر رایانه فعلی “سامیت “است در آمریکا توسعه خواهد یافت.وزارت انرژی ایالت متحده آمریکا اعلام کرده است تا سال ۲۰۲۱ سریعترین رایانه در جهان را خواهیم ساخت . این در حالی است که طی انعقاد قرارداد ۶۰۰میلیون دلاری با شرکت کری “Cray inc” و همکاری این شرکت با شرکت امریکایی سازنده پردازنده AMD یا دستگاه های میکرو پیشرفته قرار است اجرایی شود.