تجارت جهانی
سجاد بنابی نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت ایران ، اساسنامه ایجاد شرکت ترانزیت پهنای باند در مراحل بررسی کمیسیون اقتصادی دولت می باشد.در ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور به شرکت ارتباطات زیر ساخت این اختیار داده شده است که یک شرکت ترانزیت اینترنت ایجاد کند. بنابر این ماده دولت تا حداکثر ۴۹ درصد سهام و بخش خصوصی ۵۱ درصد سهم شرکت ترانزیت پهنای باند را میتوانند در اختیار داشته باشند.
اعتقاد نایب رئیس شرکت ارتباطات زیر ساخت بر این است که ، ایجاد این شرکت میتواند موجب تسریع فروش ترانزیت ایران در زمینه پهنای باند شود. وی در ادامه هدف نهایی ازین مورد را انجام این کار در بخش خصوصی به دلیل محدودیت های قانونی کمتر ، اعلام نمود.

بنابی خاطر نشان نمود ، پروژه ترانزیت ارتباطات ایران و اروپا از عمان شروع و با استفاده از کابل دریایی باراکا_ جاسک و عبور ازشبکه فیبر نوری شرکت ارتباطات زیر ساخت ، از ایران به آذربایجان و در ادامه از روسیه تا فرانکفورت ادامه می یابد.باتوجه به طول ۸۰۰۰ کیلومتری این مسیر، فرصت ایران برای تبدیل شدن به هاب منطقه میسر میگردد.لازم به ذکر است، خط ارتباطی ایران و اروپا میتواند ارتباط را با طول زمانی ۹۸ میلی ثانیه بین دو سر برقرار نماید.
وی در ادامه گفت : با ایجاد این شرکت، ایران قادر خواهد بود تا بازار ترانزیت ارتباطی کشورهای همسایه را که در صدد رد شدن از ایران و اتصال به اروپا هستند را در اختیار بگیرد.کانال سوئز که هم اکنون مسیر اصلی ترانزیت بین الملل در جهان به شمار می رود ، ۲۵ ترابیت اطلاعات را در ثانیه تبادل می کند.
به عقیده کارشناسان ، وضعیت بحرانی این نقطه موجب رقابت در زمینه کسب سود اقتصادی و تصاحب درصدی از انتقال حجم ترافیک توسط کنسرسیوم های مختلفی شود.
بنابی در ادامه خاطر نشان نمود : با اجرایی شدن این پروژه کشورهای همسایه میتوانند برای دریافت پهنای باند اینترنت را مستقیم از مسیر ترانزیت پهنای باند ایران و ترکیه به سمت اروپا دریافت کنند. این مسیر جایگزینی برای مسیر دریافت پهنای باند اینترنت از دریا و اقانوس هند و کانال سوئز به اروپا می باشد.